Massages kunnen ook helpen bij specifieke klachten zoals hoofdpijn, nek, schouder en rug. Maar ook klachten als tennisarm kunnen door middel van massage aangepakt worden. De massage richt zich niet alleen op de oppervlakkige spieren, maar juist ook de dieper liggende spieren. Spieren die bij een ontspanningsmassage nauwelijks bereikt worden.

Hoofdpijn

Heb je regelmatig last van hoofdpijn, een whiplash of migraine? Ook dan kan massage jouw klachten verminderen of zelfs wegnemen. De massage is vooral gericht op de spieren in de nek, die vaak de oorzaak zijn van hoofdpijnklachten.

Schouders

Zeker als je veel computerwerk doet herken je het wel, klachten in je schouders. Ook stress kan een veroorzaker zijn van schouderklachten. Spieren spannen extra aan, compenseren je houding met klachten als gevolg.

Rug

Ook de rug is een plek waar houding gecorrigeerd wordt, met overbelasting van andere spieren als gevolg. Bij een behandeling van de rug kijk ik ook niet alleen naar de klacht, maar juist ook waar de klacht vandaan komt. Waarom compenseert jouw rug je houding?

Tennisarm

De tennisarm is een vervelend en langdurig klacht waarbij vaak gefocust wordt op de klacht zelf. Massage helpt om het volledige bewegingsapparaat, wat jij als mens bent, te ondersteunen en daarmee op korte termijn jouw klachten te verminderen.